Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

V Register vpisani dve novi enoti

Ministrstvo za kulturo je na predlog Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine 20. januarja v Register nesnovne kulturne dediščine vpisalo dve novi enoti – Sotiš in Šamarjanka.

Voščilo Koordinatorja

voscilo Slovenski etnografski muzej / Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine vam želi mirne božične praznike in vse dobro v letu 2021!

Koordinator izdal Koledar 2021

Koledar Slovenski etnografski muzej je kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine izdal Koledar za prihodnje leto.

Nov vpis Register - Liški pust

Logo Ministrstvo za kulturo je na predlog Slovenskega etnografskega muzeja, ki opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, v Register nesnovne kulturne dediščine vpisalo novo enoto – Liški pust.

Kolo trajnostnega razvoja sedaj tudi v slovenskem jeziku

Kolo Z veseljem vam sporočamo, da je Slovenski etnografski muzej / Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine v sodelovanju s finskimi kolegi, pripravil slovensko različico pripomočka Kolo trajnostnega razvoja.

75. obletnica Unesca

Danes obeležujemo 75. obletnico organizacije UNESCO, ki je bila ustanovljena 16. novembra 1945 kot specializirana organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo.

TEREN: Čipkarski festival Ljubljana, 3. 10. 2020

Logo V soboto 3. oktobra 2020 sva predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine v mestnem središču Ljubljane dokumentirali letošnji Čipkarski festival Ljubljana.

TEREN: Posavsko štehvanje

V soboto 29. avgusta 2020 sta predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine dokumentirali 66. Posavsko štehvanje, ki je potekalo v Savljah pri Ljubljani. Nekaj utrinkov z dogodka najdete spodaj.

20. maj - svetovni dan čebel

20. maja obeležujemo svetovni dan čebel, ki je bil konec leta 2017 s strani Organizacije Združenih narodov razglašen ravno na predlog Slovenije, ki spada v sam svetovni vrh glede organiziranosti, prenosa znanja in ozaveščenosti ljudi o pomenu čebel.

Elementi nesnovne dediščine v času epidemije

Slovenski etnografski muzej je kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine preko spletne ankete na spletni strani Unesca poročal o stanju in prilagoditvi nesnovne kulturne dediščine na epidemijo bolezni COVID-19 v letu 2020.

Pages