Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

Udeležba predstavnice Koordinatorja na dogodku SED-a

logo V torek 14. 11. 2023 je v SEM potekal dogodek v organizaciji Slovenskega etnološkega društva ob 100-obletnici Slovenskega etnografskega muzeja na temo POUSTVARJANJE OBLAČILNE DEDIŠČINE, VIRI, ZNANJA IN VEŠČINE SODOBNIH POUSTVARJALCEV V LUČI REGISTRA NESNOVNE DEDIŠČINE.

Koroški muzejski večer posvečen nesnovni kulturni dediščini

17. oktobra, ko smo države podpisnice obeleževale 20. obletnico Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine (2003), je v Koroškem pokrajinskem muzeju v Slovenj Gradcu potekal Koroški muzejski večer posvečen nesnovni kulturni dediščini.

TEREN: Julij 2023

14. julija 2023 je Anja Jerin v Slamnikarskem muzeju v Domžalah dokumentirala izdelovanje slamnikov iz pletenih kit. Postopek izdelave slamnika je prikazala Ana Cajhen. 

Gostovanje razstave o nesnovni kulturni dediščini v Buenos Airesu

V hiši kulture v Buenos Airesu gostuje razstava Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije, ki jo je pripravil Slovenski etnografski muzej v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo in Ministrstvom za zunanje zadeve RS.

Obeležitev 20-letnice Unescove Konvencije v SEM

plakat V četrtek 22. junija 2023 je SEM s celodnevnim dogajanjem na muzejski ploščadi obeležil dva jubileja – 100 let muzeja in 20-letnico Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine.

V Register vpisani jurjevi pevci

logotipNa predvečer godu sv. Jurija (24. aprila), ki po ljudskem koledarju predstavlja začetek pomladnega dela leta, v krajih okoli Sevnice domove obiskujejo skupine fantov in mož, ki prepevajo jurjevske kolednice in domačim voščijo srečo, ti pa jih pogostijo in obdarijo.

Gostovanje razstave o nesnovni kulturni dediščini v Argentini

Vabilo

 

 

 

11. 5. 2023 je v  Zgodovinskem muzeju province Entre Rios "Martiniano Leguizamón” v mestu Paraná v Argentini potekalo odprtje panojske potujoče razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije. 

TEREN: April 2023

Vuzemski plesi in igre se odvijajo na velikonočni ponedeljek v srednjeveškem jedru Metlike in so sestavljeni iz plesanja metliškega kola in plesnih iger: rešetca, al' je kaj trden ta vaš must, robčeci, kurji boj in turn.

Pages