Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

Nesnovna kulturna dediščina iz Slovenije predstavljena na Kitajskem

EU Culture Street 2024. Foto: EEAS, 2024

Na pobudo slovenskega veleposlaništva v Pekingu, Kitajska, je Slovenski etnografski muzej kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine pripravil kitajsko-angleško panojsko razstavo in zgibanko Slovenija na Unescovem Reprezentativnem seznamu nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Predavanje predstavnic Koordinatorja v Bohinjski hiši

V četrtek 11. 4. 2024 je Slovensko etnološko društvo v okviru progama Šola SED v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in Bohinjsko hišo (Občina Bohinj) organiziralo predavanje: NESNOVNA KULTURNA DEDIŠČINA IN NJENO VAROVANJE V SLOVENIJI.

Razstava "Mi smo nesnovna dediščina" v Parizu

Zajem zaslona - spletna stran Unesca. (27. 3. 2024)

Na sedežu Unesca v Parizu je med novembrom 2023 in aprilom 2024 na ogled razstava z naslovom We are Living Heritage (Mi smo nesnovna dediščina), ki je bila posvečena 20. obletnici Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine, ki smo jo obeleževali v lanskem letu.

Pustni tereni 2024

Letošnje pustne dni so predstavniki SEM / Koordinatorja na terenu dokumentirali več pustnih šeg, ki so se odvile v različnih krajih. Nekaj utrinkov s terenov si lahko ogledate spodaj. 

 

Premierna predstavitev filma Babištvo: znanje, veščine in prakse

bannerV sredo 24. 1. 2024 je v Slovenskem etnografskem muzeju v organizaciji Ministrstva za kulturo, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Slovenskega etnografskega muzeja potekala premierna predstavitev kratkega filma Babištvo: znanje, veščine in prakse.

Predavanje predstavnic Koordinatorja v Slamnikarskem muzeju v Domžalah

Slovensko etnološko društvo je v okviru progama Šola SED v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem kot Koordinatorjem varstva nesnovne kulturne dediščine in Gorenjskim muzejem organiziral muzejski večer na temo nesnovne kulturne dediščine, ki je 24. 1. 2024 potekal v  Slamnikarskem muzeju v Domžalah.

Pages