Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

Predavanje predstavnic Koordinatorja v Bohinjski hiši

V četrtek 11. 4. 2024 je Slovensko etnološko društvo v okviru progama Šola SED v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in Bohinjsko hišo (Občina Bohinj) organiziralo predavanje: NESNOVNA KULTURNA DEDIŠČINA IN NJENO VAROVANJE V SLOVENIJI.

Razstava "Mi smo nesnovna dediščina" v Parizu

Zajem zaslona - spletna stran Unesca. (27. 3. 2024)

Na sedežu Unesca v Parizu je med novembrom 2023 in aprilom 2024 na ogled razstava z naslovom We are Living Heritage (Mi smo nesnovna dediščina), ki je bila posvečena 20. obletnici Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine, ki smo jo obeleževali v lanskem letu.

Pustni tereni 2024

Letošnje pustne dni so predstavniki SEM / Koordinatorja na terenu dokumentirali več pustnih šeg, ki so se odvile v različnih krajih. Nekaj utrinkov s terenov si lahko ogledate spodaj. 

 

Premierna predstavitev filma Babištvo: znanje, veščine in prakse

bannerV sredo 24. 1. 2024 je v Slovenskem etnografskem muzeju v organizaciji Ministrstva za kulturo, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Slovenskega etnografskega muzeja potekala premierna predstavitev kratkega filma Babištvo: znanje, veščine in prakse.

Predavanje predstavnic Koordinatorja v Slamnikarskem muzeju v Domžalah

Slovensko etnološko društvo je v okviru progama Šola SED v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem kot Koordinatorjem varstva nesnovne kulturne dediščine in Gorenjskim muzejem organiziral muzejski večer na temo nesnovne kulturne dediščine, ki je 24. 1. 2024 potekal v  Slamnikarskem muzeju v Domžalah.

Decembrsko terensko delo

Konec preteklega leta smo predstavniki SEM/Koordinatorja na terenu dokumentirali nekatere decembrske šege.

Voščilo

Voščilo Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatoja varstva nesnovne kuturne dediščine

Babištvo vpisano na Unescov Reprezentativni seznam

Na 18. zasedanju Unescovega Medvladnega odbora za varovanje nesnovne kulturne dediščine, ki med 5. in 9. 12. 2023 poteka v mestu Kasane v Bocvani, je bilo včeraj, 6. 12. 2023, na priporočilo Unescovega ocenjevalnega telesa na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva vpisano Babištvo, znanje, veščine in prakse.

Izvedba predavanja o nesnovni kulturni dediščini v Dolenjskem muzeju

22. novembra 2023 je predstavnica Koordinatorja Adela Pukl v Dolenjskem muzeju izvedla predavanje Nesnovna kulturna dediščina in njeno varovanje v Sloveniji, ki je potekalo v organizaciji Slovenskega etnološkega društva v okviru programa Šola SED. Predavanja so se udeležili predstavniki muzeja, nosilcev in strokovnjakov, ki se ukvarjajo z nesnovno kulturno dediščino. 

VABILO

Udeležba predstavnice Koordinatorja na dogodku SED-a

logo V torek 14. 11. 2023 je v SEM potekal dogodek v organizaciji Slovenskega etnološkega društva ob 100-obletnici Slovenskega etnografskega muzeja na temo POUSTVARJANJE OBLAČILNE DEDIŠČINE, VIRI, ZNANJA IN VEŠČINE SODOBNIH POUSTVARJALCEV V LUČI REGISTRA NESNOVNE DEDIŠČINE.

Pages