Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

TEREN: V deželi Petra Klepca

V namene dokumentiranja govora med domačini na območju od Babnega Polja do Mirtovičev se je ekipa SEM 18. 8. 2021 odpravila na teren v Plešce. 

Izšla nova publikacija - Dobra jed se sama ponuja

logotip

Z veseljem vas obveščamo o izidu nove publikacije Dobra jed se sama ponuja, ki jo je izdal Slovenski etnografski muzej, ki opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine. 

Nov vpis v Register

logotip

Ministrstvo za kulturo je na predlog Koordinatorja v Register nesnovne kulturne dediščine vpisalo novo enoto nesnovne kulturne dediščine – Istrskobeneški govori v slovenski Istri

V Register vpisana nova enota - Bovška slovstvena folklora

logotip

Ministrstvo za kulturo je na predlog Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine v Register nesnovne dediščine vpisalo že 95. enoto nesnovne kulturne dediščine z imenom Bovška slovstvena folklora. 

Novi vpisi v Register - Miklavževo, Bovški govor in Petje na četrtko

logotip

Slovenski etnografski muzej je kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine Ministrstvu za kulturo, ki vodi Register nesnovne dediščine, za vpis predlagal naslednje enote nesnovne kulturne dediščine: Miklavževo, Bovški govor in Petje na četrtko.

Projekt Zapisi spomina

Zavod za kulturo in sonaravno delovanje Dobra pot je ob podpori Parka Škocjanske jame in Slovenskega etnografskega muzeja kot vodilnih ustanov na področju ohranjanja naravne in kulturne dediščine v Sloveniji, razvil novo mobilno aplikacijo Zapisi spomina.

TEREN: Izdelovanje oljčnih palm v Padni

Izdelovanje cvetnonedeljskih oljčnih palm. Foto: A. Jerin, 2021

V torek 23. marca sta predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine v Padni dokumentirali izdelovanje oljčnih palm.

V Registru evidentiran nov nosilec - KUD Beltinci

logotipMinistrstvo za kulturo je na predlog Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine v Registru evidentiralo novega nosilca - Kulturno umetniško društvo Beltinci

 

Rastava Pustni Orači Okič: Z oranjem do dobre letine v SEM

Orači Okič

Slovenski etnografski muzeju je že tretje leto zapored ob Slovenskem kulturnem prazniku in v predpustnem času na ogled postavil pustne like, katerih oprave je muzej odkupil v preteklem letu za svojo zbirko. Letos na priložnostni razstavi predstavlja pustne like iz Haloz.

Pages