Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

V Register vpisani dve novi enoti in evidentiran nov nosilec

Ministrstvo za kulturo je na predlog Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine 20. januarja v Register nesnovne kulturne dediščine vpisalo dve novi enoti – Sotiš in Šamarjanka, in evidentiralo novega nosilca ob že vpisani enoti Obhodi pustnih oračev - KED Orači Lancova vas. 

75. obletnica Unesca

Danes obeležujemo 75. obletnico organizacije UNESCO, ki je bila ustanovljena 16. novembra 1945 kot specializirana organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo.

TEREN: Posavsko štehvanje

V soboto 29. avgusta 2020 sta predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine dokumentirali 66. Posavsko štehvanje, ki je potekalo v Savljah pri Ljubljani. Nekaj utrinkov z dogodka najdete spodaj.

Tiskovna konferenca ob vpisu Pustnih obhodov ločkih koscev, oračev in svatov v Register

V Dobovi ob kipu ločkega kosca je 9. junija 2020 potekala novinarska konferenca ob vpisu pustne šege Pustni obhodi ločkih koscev, oračev in svatov v Register nesnovne kulturne dediščine. Tiskovne konference sta se udeležili predstavnici Koordinatorja Tanja Roženbergar in Adela Pukl.

Pages