Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

Tiskovna konferenca ob vpisu Pustnih obhodov ločkih koscev, oračev in svatov v Register

V Dobovi ob kipu ločkega kosca je 9. junija 2020 potekala novinarska konferenca ob vpisu pustne šege Pustni obhodi ločkih koscev, oračev in svatov v Register nesnovne kulturne dediščine. Tiskovne konference sta se udeležili predstavnici Koordinatorja Tanja Roženbergar in Adela Pukl.

Mednarodno delovno srečanje v dolini Domony, Madžarska

Blizu mesta Gödöllő v dolini Domony na Madžarskem, je v tamkajšnjem centru za konjerejo Lazar 29. in 30. januarja 2020 potekalo mednarodno delovno srečanje predstavnikov držav, ki sodelujejo pri pripravi nominacije za vpis reje in vzreje lipicancev na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. 

Razstava Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije v Mestnem muzeju Negotino

Razstava Slovenskega etnografskega muzeja "Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije", ki trenutno potuje po Severni Makedoniji, se iz Muzeja Bitola (Музеј Битола/Bitola Museum) seli v Mestni muzej Negotino (Muzej Na Grad Negotino).

Januarski rok za oddajo pobud za vpis v Register

Naslednja seja Delovne skupine Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine bo predvidoma v mesecu februarju 2020. Rok za oddajo pobud za vpis v Register nesnovne kulturne dediščine je 15. 1. 2020.

Podpisane obrazce pobud in pripadajoče priloge* pošljite na naslov:

Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine
Slovenski etnografski muzej
Metelkova 2
1000 Ljubljana.

Predavanje mag. Adele Pukl o nesnovni kulturni dediščini Slovenije v Ruskem etnografskem muzeju v St. Petersburgu

V času, ko je bila v Slovenskem etnografskem muzeju še odprta gostujoča razstava Ruskega etnografskega muzeja iz Sankt Peterburga Šamanizem ljudstev Sibirije, se je Slovenski etnografski muzej od septembra dalje v tem muzeju v Sankt Peterburgu predstavljal z razstavo Poslikane panjske končnice: Imaginarij svetega in posvetnega.

Pages