Domov » KOLEDAR DOGODKOV

KOLEDAR DOGODKOV

Koledar - napovedi

Mednarodni simpozij Borovo gostüvanje: Med izviri in prihodnostjo šege / Rönkhúzás: A szokás eredete és jövője / Blochziehen: Between the Origins and the Future of the Ritual

plakat

Slovensko etnološko društvo v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejemZnanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti in Zvezo Slovencev na Madžarskem 26. in 27. septembra 2022 organizira mednarodni simpozij Borovo gostüvanje: Med izviri in prihodnostjo šege / Rönkhúzás: A szokás eredete és jövője / Blochziehen: Between the Origins and the Future of the Ritual.

Lepo vabljeni!

Koledar - minulo

Predavanje o nesnovni kulturni dediščini, Mestni muzej Krško, 10. 5. 2022

plakat

Mag. Anja Jerin in mag. Adela Pukl, predstavnici Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, bosta spregovorili o Registru nesnovne kulturne dediščine, ki zajema dediščino s celotnega ozemlja Republike Slovenije.

Lepo vabljeni!

Zaviranje kola, Metlika, 18. 4. 2022

plakat

Metliška folklorna skupina Ivan Navratil lepo vabi na prireditev Zaviranje kola, ki bo v Metliki potekala na velikonočni ponedeljek 18. 4. 2022 s pričetkom ob 14. 30 uri.

Lepo vabljeni!

Ciljanje pirhov, Miren, 17. 4. 2022

plakat

V nedeljo 17. 4. 2022 KS Miren in tamkajšnjo Odbor za ciljanje pirhov lepo vabita na tradicionalno ciljanje pirhov, ki bo potekalo na Kampotu s pričekom ob 11. uri.

Vabljeni!

PLAKAT

Dnevi Škofjeloškega pasijona, Škofja Loka

logotipZ razstavo na Mestnem trgu v Škofji Loki se v petek, 12. marca 2021, začenjajo ''Dnevi Škofjeloškega pasijona'', ki so v tem jubilejnem letu posvečeni obeleževanju njegove 300-letnice.

Pages