Domov » KOLEDAR DOGODKOV

KOLEDAR DOGODKOV

Koledar - napovedi

3. etnološki dan v Gorenjskem muzeju, Kranj, 12. 6. 2023

plakat

Letošnja tema 3. etnološkega dneva je Izbrana poglavja o praznovanjih na Gorenjskem, kar je povezano tudi z muzejsko 70. letnico.

Dogodek bo v ponedeljek, 12. junija 2023, od 9. do 14. ure v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42

Koledar - minulo

Zaviranje kola v Metliki, 10. 4. 2023

plakat

Članice in člani MFS Ivan Navratil organiziramo tradicionalno vsako leto na velikonočni ponedeljek - letos je to 10. aprila, to je na praznik in dela prost dan - prireditev z naslovom Vuzemski ponedeljek.

Mednarodni simpozij Borovo gostüvanje: Med izviri in prihodnostjo šege / Rönkhúzás: A szokás eredete és jövője / Blochziehen: Between the Origins and the Future of the Ritual

plakat

Slovensko etnološko društvo v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejemZnanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti in Zvezo Slovencev na Madžarskem 26. in 27. septembra 2022 organizira mednarodni simpozij Borovo gostüvanje: Med izviri in prihodnostjo šege / Rönkhúzás: A szokás eredete és jövője / Blochziehen: Between the Origins and the Future of the Ritual.

Lepo vabljeni! 

Zaviranje kola, Metlika, 18. 4. 2022

plakat

Metliška folklorna skupina Ivan Navratil lepo vabi na prireditev Zaviranje kola, ki bo v Metliki potekala na velikonočni ponedeljek 18. 4. 2022 s pričetkom ob 14. 30 uri. 

Lepo vabljeni! 

 

Pages