Domov » KOLEDAR DOGODKOV

KOLEDAR DOGODKOV

Koledar - minulo

Filmi o nesnovni kulturni dediščini v slovenskem registru, SEM, 26. 10. 2022 ob 18. uri

DOGODEK JE ZARADI BOLEZNI PRESTAVLJEN!

Prijazno vabljeni na večer petih filmov, ki spremljajo enote v slovenskem Registru nesnovne kulturne dediščine, po pristopu pa se umeščajo v polje med etnografskim filmom, sodelovalno produkcijo, televizijskim dokumentarcem in avtorskim filmom. 

 

Mednarodni simpozij Borovo gostüvanje: Med izviri in prihodnostjo šege / Rönkhúzás: A szokás eredete és jövője / Blochziehen: Between the Origins and the Future of the Ritual

plakat

Slovensko etnološko društvo v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejemZnanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti in Zvezo Slovencev na Madžarskem 26. in 27. septembra 2022 organizira mednarodni simpozij Borovo gostüvanje: Med izviri in prihodnostjo šege / Rönkhúzás: A szokás eredete és jövője / Blochziehen: Between the Origins and the Future of the Ritual.

Lepo vabljeni! 

Zaviranje kola, Metlika, 18. 4. 2022

plakat

Metliška folklorna skupina Ivan Navratil lepo vabi na prireditev Zaviranje kola, ki bo v Metliki potekala na velikonočni ponedeljek 18. 4. 2022 s pričetkom ob 14. 30 uri. 

Lepo vabljeni! 

 

Ciljanje pirhov, Miren, 17. 4. 2022

plakat

V nedeljo 17. 4. 2022 KS Miren in tamkajšnjo Odbor za ciljanje pirhov lepo vabita na tradicionalno ciljanje pirhov, ki bo potekalo na Kampotu s pričekom ob 11. uri. 

Vabljeni! 

PLAKAT

 

Pages