Domov » Pobude

Pobude

Delovna skupina Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine bo prispele pobude za vpis v Register nesnovne kulturne dediščine obravnavala trikrat letno (predvidoma v mesecu februarju, juniju in oktobru). 

Nepopolno izpolnjene obrazce pobud vam bomo vrnili v dopolnitev in ne bodo oddane v obravnavo Delovni skupini Koordinatorja v roku, v katerem so bile oddane.

V kolikor želite pobudo za vpis v Register nesnovne kulturne dediščine oddati elektronsko, to lahko storite preko informacijske storitve Moja eDediščina (za oddajo elektronske pobude potrebujete digitalni certifikat). 

-------------------

V kolikor želite podati POBUDO ZA VPIS ENOTE nesnovne kulturne dediščine v Register nesnovne kulturne dediščine izpolnite pobudo za vpis v Register in pripadajoče priloge:  

Pobuda za vpis v Register 

Izjava avtorja 

Izjava AV

Izjava nosilec

Izjava pobudnik

-------------------

Če je enota nesnovne kulturne dediščine, katere nosilec ste tudi vi (skupnost, skupina ali posameznik), že vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine, lahko za vpis novega nosilca v Register izpolnite le POBUDO ZA VPIS NOSILCA in pripadajoče priloge:  

Pobuda za vpis nosilca 

Izjava avtorja 

Izjava AV

Izjava nosilec

Izjava pobudnik

-------------------

V kolikor želite podati POBUDO ZA SPREMEMBO V REGISTRU ŽE VPISANE ENOTE izpolnite pobudo za spremembo enote in pripadajoče priloge:  

Pobuda za spremembo enote

Izjava avtorja 

Izjava AV

Izjava nosilec

Izjava pobudnik

-------------------

Če želite podati POBUDO ZA SPREMEMBO V REGISTRU ŽE VPISANEGA NOSILCA izpolnite pobudo za spremembo nosilca in pripadajoče priloge:  

Pobuda za spremembo nosilca 

Izjava avtorja 

Izjava AV

Izjava nosilec

Izjava pobudnik

-------------------

Pobudi v pisni (z original podpisi) in digitalni obliki je potrebno priložiti karakteristične fotografije v digitalni obliki (shranjene na CD-ju ali USB ključku). 

Če boste pobudo oddali v elektronski obliki preko informacijske storitve Moja eDediščina, pošiljanje obrazcev po pošti ni potrebno. Digitalne fotografije, podpisane ter skenirane izjave in druge priloge oddajte v ustrezni rubriki pobude.

Če boste pobudo oddali v pisni obliki, podpisane obrazce pobude in priloge* pošljite na naslov:

Slovenski etnografski muzej

Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine
Metelkova 2
1000 Ljubljana.

*Obrazec za oddajo pobude za vpis v Register nesnovne kulturne dediščine in vse priloge morajo biti oddane tudi v digitalni obliki in priložene pisni vlogi.

-------------------

Naslednji rok za oddajo pobud je 15. 5. 2024.

-------------------

Vse potrebne dokumente za pomoč in usmeritev pri izpolnjevanju vlog najdete tudi med DOKUMENTI. 

Primer izpolnjene pobude najdete TUKAJ. 

 

Logotip Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine
Logotip Slovenskega etnografskega muzeja