Domov » Splovitev drevaka, Dolenje Jezero, 27. 9. 2014

Splovitev drevaka, Dolenje Jezero, 27. 9. 2014

Zavod Pajn je v letošnjem letu prejel donacijo za izvedbo programa V istem čolnu-Mladi čuvarji izročila  iz področja socialne enakosti. V obdobju 2014 – 16 bo izvedel dokumentiranje nesnovne kulturne dediščine na Cerkniškem polju za področje drevaka, lanarstva, eteričnih olj, kovaštva, ljudske glasbe ter pripovedovanja. Svoj model in metodo prenosa bo udejanjal s partnerji iz Norveške MUHO- Museumsenteret, ki so veriga rokodelskih muzejev iz Hordalanda in s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo iz Postojne.

Več informacij o dogodku in projektu V istem čolnu - Mladi čuvar izročila najdete na spletni strani Hiše izročila.

Več informacij o delovanju Hiše izročila si lahko preberete v priponki.