Domov » Z nesnovno kulturno dediščino v SEMovo praznično leto

Z nesnovno kulturno dediščino v SEMovo praznično leto

Dne, 17.1.2013, je v Slovenskem etnografskem muzeju kot prva izmed prireditev, ki bodo potekale ob letošnji 90-letnici obstoja muzeja, potekala javna obravnava predloga Odloka o razglasitvi tradicionalnega izdelovanja kranjskih klobas za živo mojstrovino državnega pomena. Sledil je prvi letošnji dogodek v jubilejnem letu, na katerem je bilo na kratko predstavljeno dosedanje delo Slovenskega etnografskega muzeja kot Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine in izid nove publikacije v muzejski zbirki Priročniki SEM, z naslovom Priročnik o nesnovni kulturni dediščini. Na ogled je bila postavljena tudi priložnostna razstava donacije predmetov in dokumentov znanega ljubljanskega mesarja Josipa Rozmana.

Priročnik o nesnovni kulturni dediščini, 2012
Priročnik o nesnovni kulturni dediščini bo v kratkem dostopen tudi na spletni strani Koordinatorja v zavihku PUBLIKACIJE.
Več informacij o preteklem dogodku najdete tu.