Domov » V soboto 19. avgusta 2017 je v Ljubljani potekal turnir v igri pandolo

V soboto 19. avgusta 2017 je v Ljubljani potekal turnir v igri pandolo

Medalje za najboljše na turnirju. Foto: A. Jerin, 2017Ljubljana, 19. avgust 2017 – V soboto je v Ljubljani na športnem igrišču Tabor potekal že peti Turnir Slovenskega etnografskega muzeja v igri pandolo, ki je od leta 2013 vpisana v Register nesnovne dediščine.

Predstavitvi šestih ekip in uvodnemu pozdravu mag. Adele Pukl, predstavnice Slovenskega etnografskega muzeja, ki od leta 2011 opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, so sledile tekme med ekipami, ki pa so bile v vmesnem obdobju zaradi slabega vremena za nekaj časa prekinjene. Zmagala je ekipa Robe Varie iz Pirana.

Predstavitev ekip. Foto: A. Jerin, 2017Pozdrav s strani mag. Adele Pukl (SEM). Foto: A. Jerin, 2017 Pozdrav mag. Adele Pukl (SEM). Foto: A. Jerin, 2017

Turnir, ki šteje za točke državnega prvenstva v igri pandolo, je organizirala Zveza društev igre pandolo Slovenije v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in Športnim društvom Tabor.