Domov » Udeležba predstavnice Koordinatorja na 1. forumu Gradnja kompetenc na področju nesnovne kulturne dediščine, Krakov, 11. - 14. oktober 2016

Skupinska fotografija udeležencev foruma. Foto: T. Roženbergar, 2016. Med 11. in 14. oktobrom 2016 je v Krakovu na Poljskem potekal prvi forum Gradnja kompetenc na področju nesnovne kulturne dediščine, ki je bil organiziran v okviru sodelovanja LR Kitajske z CEEC oz. z državami srednje in vzhodne Evrope (t.i. iniciativa 16+1). Na povabilo poljskega Ministrstva za kulturo in narodno dediščino se je srečanja udeležila tudi predstavnica Koordinatorja dr. Tanja Roženbergar.

Utrinek s srečanja. Foto: T. Roženbergar, 2016. Na mednarodnem srečanju so sodelovali strokovnjaki iz 17 držav - Poljske, Estonije, Latvije, Litve, Češke, Slovaške, Madžarske, Romunije, Bolgarije, Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Albanije in Makedonije.

Razstava o elementih nesnovne kulturne dediščine iz sodelujočih držav. Foto: T. Roženbergar, 2016.

Ob srečanju je bila na Glavnem trgu v Krakovu postavljena občasna razstava elementov nesnovne dediščine iz držav, ki so se srečanja udeležile.

Organizatorji foruma so bili: Ministrstvo za kulturo in narodno dediščino ter Nacionalni inštitut za varstvo dediščine.

Več informacij