Domov » Udeležba predstavnic Koordinatorja na posvetu "Skupaj ohranjamo kulturno dediščino", Podbrdo, 7. 10. 2017

Predstavnici Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine mag. Adela Pukl in mag. Anja Jerin sta se v soboto 7. oktobra 2017 udeležili posveta Skupaj ohranjamo kulturno dediščino, ki je v okviru 8. festivala nevladnih organizacij Goriške statistične regije potekalo v Podbrdu. Predstavili sta nesnovno kulturno dediščino Goriške statistične regije, ki je vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine.

Predstavitev društev Goriške statistične regije. Foto: B. Jerin, 2017. Predstavitev aktivnosti Društva Baška dediščina. Foto: B. Jerin, 2017. Na festivalu je sodelovala tudi lokalna folklorna skupina. Foto: B. Jerin, 2017.

Na posvetu so sodelovali še Tomaž Weifferbach iz Turističnega društva Železniki, Mišo Serajnik iz Muzejskega društva Žiga Zois Bohinjska Bistrica ter Patricija Rejec iz Posoškega razvojnega centra.

Zbiranje udeležencev posveta. Foto: A. Jerin, 2017. Pozdravni nagovor predsednice Društva Baška dediščina Alenke Zgaga. Foto: A. Jerin, 2017. Mišo Serajnik med predstavitvijo aktivnosti Muzejskega društva Žiga Zois Bohinjska Bistrica. Foto: A. Jerin, 2017.