Domov » Udeležba predstavnic Koordinatorja na 11. letnem srečanju strokovnjakov za nesnovno kulturno dediščino JV Evrope, Sarajevo, BIH, 27. – 28. 6. 2017

Predstavnici Koordinatorja Nena Židov in Anja Jerin sta se med 27. in 28. junijem 2017 udeležili 11. letnega srečanja strokovnjakov za nesnovno kulturno dediščino JV Evrope, ki je potekalo v Sarajevu v Bosni in Hercegovini.

Srečanja so se udeležili predstavniki naslednjih držav: Slovenije, Romunije, Moldavije, Grčije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Cipra, Italije, Bolgarije, Srbije in Makedonije.

Prvi dan srečanja, ki je potekal v parlamentu Bosne in Hercegovine, je bil namenjen poročanju posameznih držav iz območja JV Evrope o implementaciji Unescove Konvencije (2003). Anja Jerin je s predstavitvijo Progress of implementation of the UNESCO Convention (2003) in Slovenia: 2016/2017 poročala o aktivnostih na področju varovanja nesnovne kulturne dediščine v Sloveniji v obdobju med junijem 2016 in junijem 2017.

Naslednji dan srečanja je bil posvečen pogovorom na temo financiranja nesnovne kulturne dediščine znotraj sodelujočih držav. Kot predstavnica Slovenije je s prispevkom z naslovom The financing of the intangible cultural heritage in Slovenia sodelovala Nena Židov.

PROGRAM SREČANJA

Udeleženci srečanja. Udeleženci srečanja. Nena Židov med predstavitvijo. Foto: A. Jerin, 2017.