Domov » Udeležba na okrogli mizi o muzejih in nesnovni kulturni dediščini v Sofiji, 2. – 3. 12. 2016

Udeležba na okrogli mizi o muzejih in nesnovni kulturni dediščini v Sofiji, 2. – 3. 12. 2016

V začetku decembra 2016 sta bolgarski Inštitut za etnologijo in folklorne študije z Etnografskim muzejem pri Bolgarski akademiji znanosti in Regionalni center za varovanje nesnovne kulturne dediščine v Jugovzhodni Evropi pod pokroviteljstvom Unesca pripravila okroglo mizo Med vidnim in nevidnim: Nesnovna kulturna dediščina in muzej (Between the Visible and the Invisible: The Intangible Heritage and Museum) v Etnografskem muzeju v Sofiji. Udeležili smo se je predstavniki bolgarskih, romunskih, gruzijskih, hrvaških in slovenskih muzejev.

Mirjam Gnezda Bogataj iz Mestnega muzeja Idrija je poročala o varovanju dediščine rudnika živega srebra, med drugim tudi s filmom o življenju parnega stroja Mansfort auf!

Tanja Roženbergar in Nadja Valentinčič Furlan iz Slovenskega etnografskega muzeja sta kot predstavnici Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine predstavili dejavnosti Koordinatorja in razmislek o vlogi filma pri dokumentiranju in predstavljanju ljudske kulture v preteklosti in nesnovne kulturne dediščine v 21. stoletju.

PROGRAM OKROGLE MIZE