Domov » TEREN: Velika noč 2017

TEREN: Velika noč 2017

Med letošnjimi velikonočnimi prazniki smo predstavniki Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine dokumentirali dogodke v več krajih po Sloveniji.

Polnjenje možnarja s smodnikom. Foto: M. Špiček, 2017. Miha Špiček je v nedeljo 16. 4. 2017 dokumentiral streljanje z možnarji, ki je v organizaciji Društva možnaristov in pritrkovalcev Kamna Gorica potekalo v Kamni Gorici.

Polnjenje možnarja s smodnikom. Foto: M. Špiček, 2017. Ekipa možnaristov iz Kamne Gorice. Foto: M. Špiček, 2017. Ekipa pritrkovalcev v Kamni Gorici. Foto: M. Špiček, 2017.

Streljanje z možnarji. Foto: M. Špiček, 2017.

Pirh s kovancem. Foto: M. Špiček, 2017. Na velikonočni ponedeljek se je Miha Špiček udeležil iger s pirhi na Kokrici pri Kranju, kjer so pirhe sekali in valicali po grabljah. Dogodek je organiziralo Turistično društvo Kokrica.

Valicanje pirhov. Foto: M. Špiček, 2017. Valicanje pirhov. Foto: M. Špiček, 2017. Valicanje pirhov. Foto: M. Špiček, 2017.

Sekanje pirhov.Foto: M. Špiček, 2017.

Plakat prireditve. Foto: N. Židov, 2017.

Nena Židov je na velikonočni ponedeljek 17. aprila 2017 dokumentirala dogodek Zaviranje kola, ki je potekal v središču Metlike.

Pred prireditvijo v Metliki. Foto: N. Židov, 2017. Med obiskovalci prireditve. Foto: N. Židov, 2017. Prireditve Zaviranje kola v Metliki. Foto: N. Židov, 2017.

Metliška folklorna skupina Ivan Navratil med plesom. Foto: N. Židov, 2017.