Domov » TEREN: Pohod po poti ob žici, Ljubljana, 6. maj 2017

TEREN: Pohod po poti ob žici, Ljubljana, 6. maj 2017

Predstavniki Koordinatorja smo se v soboto 6. maja 2017 udeležili 61. Pohoda po Poti ob žici in dokumentirali dogajanje ob dogodku, ki se ga je udeležilo veliko število pohodnikov in tekačev.

Pohod po Poti ob žici je množična rekreativna in športna prireditev, ki poteka v spomin upora meščanov proti sovražniku okoli Ljubljane po trasi, kjer bila od leta 1942 do 1945 ograja z bodečo žico in bunkerji, ki so jo postavili italijanski okupatorji.

V letošnjem letu je bila na pobudo Zveze združenj borcev za vrednote NOB-ja Ljubljana ob 12. uri ob 75-letnici postavitve žice, izvedena akcija Objemimo Ljubljano, ko so se v znak prijateljstva, sodelovanja in ljubezni do mesta udeleženci pohoda ob zvoku sirene prijeli za roke in z živim obročem obdali Ljubljano.

Pohod po Poti ob žici je bil v lanskem letu kot 50. element nesnovne kulturne dediščine vpisan tudi v Register nesnovne kulturne dediščine.