Domov » Splovitev drevaka na Cerkniškem jezeru

Splovitev drevaka na Cerkniškem jezeru

V soboto, 27. 9. 2014, s pričetkom ob 11. uri, je v organizaciji Hiše izročila - Zavoda Pajn na Cerkniškem jezeru potekala splovitev drevaka, ki je bil narejen v okviru projekta V istem čolnu - Mladi čuvarji izročila. Drevak je izdelal Anton Lovko v sodelovanju s sinovoma Sandijem in Tonijem Lovkom, Lenartom Perkom in dijaki Srednje gozdarske in lesarske šole iz Postojne.

Obiskovalce so nagovorili: Ljoba Jenče (Hiša izročila), Marjutka Hafner (Slovenska nacionalna komisija za Unesco), Atle Ove Martinussen (MUHO,  Bergen), Marko Rupar (Občina Cerknica) in Matevž Podjed (Notranjski regijski park). Za kulturni program so poskrbeli: JEZERCI, Društvo ljudskih pevcev Dolenje Jezero (ljudsko petje), FS Rak, Rakek (notranjski plesi) in Ljoba Jenče (gong in glas).