Domov » Risarski natečaj Regionalnega centra za varovanje nesnovne kulturne dediščine v JV Evropi na temo »Pravljična dežela legend, bajk, mitov in zgodb iz moje domovine«

K sodelovanju na risarskem natečaju na temo »Pravljična dežela legend, bajk, mitov in zgodb iz moje domovine«, ki ga je organiziral Regionalni center za varovanje nesnovne kulturne dediščine v JV Evropi iz Sofije, so bili povabljeni tudi slovenski učenci osnovnih šol, stari med 8 in 14 let. Izmed enajstih prispelih risb, ki smo jih prejeli do 26. 6. 2014, smo predstavniki Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine v sodelovanju s predstavnico Slovenske nacionalne komisije za Unesco v mesecu juniju izbrali tri risbe, ki so bile na sedež Regionalnega centra v Sofiji poslane v preteklih dneh. Izbrane risbe si lahko ogledate spodaj.

Eva Družinec, Osnovna šola Cvetka Golarja, 4. razred, 10 let - Zgodba o nastanku grba mesta Škofja Loka (drgnjenka- frotaž + tuš).

Žana Pintarič, Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič, 3. razred, 8 let – Kočevarska pravljica o kači velikanki, ognju in stolpu (tempera).

Liza Vesničar, Osnovna šola Črna na Koroškem, 4. razred, 10 let - Gradovi kralja Matjaža.

Dokončni izbor treh risb izmed vseh prispelih v Sofijo bo opravil Center za varovanje nesnovne kulturne dediščine JV Evrope do 31. 8. 2014. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani Centra v prvi polovici meseca septembra.

Preostale risbe, ki smo jih prejeli, objavljamo spodaj. Vsem se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje!