Domov » Razstava Slovanski karnevali v Parizu

Razstava Slovanski karnevali v Parizu

V palači Unesca v Parizu je na ogled razstava Slovanski karnevali, ki jo je Forum slovanskih kultur postavil pod okriljem Unesca in v sodelovanju z dvanajstimi evropskimi državami. Na razstavi, kjer je predstavljena pustna dediščina slovanskih držav, so med drugimi predstavljeni tudi pustni običaji Slovenije, ki so vpisani v Register žive kulturne dediščine.

Predstavljene so naslednje enote nesnovne kulturne dediščine: Cerkljanska laufarija, Borovo gostüvanje, Drežniški in Ravenski pust, Obhodi pustnih oračev, Škoromatija, Obhodi kurentov in Šelmarija.

Več informacij o razstavi si lahko preberete v sporočilu za javnost.

Spodaj najdete nekaj utrinkov z odprtja razstave, ki je potekalo 3. 6. 2014 v palači Unesca v Parizu, več fotografij pa si lahko ogledate na spletni strani Foruma slovanskih kultur.