Domov » Razstava o nesnovni kulturni dediščini gostovala na Kulturnem bazarju 2018

Razstava o nesnovni kulturni dediščini gostovala na Kulturnem bazarju 2018

V sodelovanju z Ministrstvom za kulturo in Ministrstvom za zunanje zadeve RS je Slovenski etnografski muzej kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine pripravil potujočo panojsko razstavo Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije, na kateri je s pomočjo fotografij in kratkih opisov predstavljeno bogastvo nesnovne kulturne dediščine Slovenije. Na 24 panojih so predstavljene enote, ki so bile do konca leta 2017 vpisane v nacionalni Register nesnovne dediščine, razglašene za nesnovno dediščino državnega pomena in vpisane na Unescov Reprezentativni seznam. Hkrati je na ogled tudi pano o 20. maju – svetovnem dnevu čebel, ki so ga na pobudo Slovenije razglasili Združeni narodi.

Razstava je bila na ogled na Kulturnem bazarju 2018, ki je 5. aprila potekal v Cankarjevem domu.

Kulturni bazar 2018. Foto: A. Jerin, 2018Kulturni bazar 2018. Foto: A. Jerin, 2018Kulturni bazar 2018. Foto: A. Jerin, 2018