Domov » Prvi turnir za državno prvenstvo v igri pandolo pred Slovenskim etnografskim muzejem

Prvi turnir za državno prvenstvo v igri pandolo pred Slovenskim etnografskim muzejem

V soboto, 22. 8. 2015, je na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem v Ljubljani potekal 5. turnir državnega prvenstva 2015 v igri pandolo. Sodelujoče je s pozdravom nagovorila predstavnica Slovenskega etnografskega muzeja Špela Regulj, uvodne besede in udarca pa sta namenila podpredesednik Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik ter generalni sekretar svetovne zveze športa za vse TAFISA Wolfgang Baumann. Na turnirju je sodelovalo 9 ekip (Robe Varie, Panda La Mazza, Žički Sončki, Žiče Underground, Mazza La Panda, Mimoza, C. I. Pola, Stara Kortina, Strupene Gosenice), zmagala je ekipa Robe Varie.

Pandolo je tradicionalna istrska družabna in športna igra. Dve ekipi s po tremi igralci tekmujeta v osvajanju ozemlja. Ošiljeno leseno paličico (pandolo) skušata z leseno palico (maco) odbiti čim dlje od začetne točke (baze) v označeno igrišče.

Igra pandolo je od marca 2013 vpisana v Register žive kulturne dediščine.

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate spodaj.

Foto: Anja Jerin, 2015. Foto: Anja Jerin, 2015. Foto: Anja Jerin, 2015. Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.Foto: Anja Jerin, 2015.