Domov » Posvet 40. obletnica Konvencije o svetovni dediščini - pomen konvencije danes, Park Škocjanske jame, 9.10.2012

Ob 40. obletnici Konvencije o svetovni dediščini je dne, 9.10.2012, v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh v Matavunu (Park Škocjanske jame), v organizaciji Slovenske nacionalne komisije za Unesco potekal posvet z naslovom 40. obletnica Konvencije o svetovni dediščini- pomen konvencije danes.

Posveta se je z uvodnim nagovorom udeležil tudi predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk.

Predstavnica koordinatorja varstva žive dediščine Adela Pukl je s svojo predstavitvijo Implementacija Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine predstavila pomen konvencije v današnjem času ter dosedanje delo koordinatorja na področju vpisa enot nesnovne kulturne dediščine v Register žive dediščine.