Domov » Podeljene nagrade na risarskem natečaju Regionalnega centra za varovanje nesnovne kulturne dediščine v JV Evropi na temo »Pravljična dežela legend, bajk, mitov in zgodb iz moje domovine«

K sodelovanju na risarskem natečaju na temo »Pravljična dežela legend, bajk, mitov in zgodb iz moje domovine«, ki ga je organiziral Regionalni center za varovanje nesnovne kulturne dediščine v JV Evropi iz Sofije, so bili povabljeni tudi slovenski učenci osnovnih šol, stari med 8 in 14 let. Izmed enajstih prispelih risb, ki smo jih prejeli do 26. 6. 2014, smo predstavniki Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine v sodelovanju s predstavnico Slovenske nacionalne komisije za Unesco v mesecu juniju izbrali tri risbe, ki so bile poslane na sedež Regionalnega centra v Sofiji.

Izmed 126 prejetih risb otrok iz Albanije, Armenije, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Romunije in Slovenije, je eno od dveh tretjih nagrad prejela Eva Družinec iz 4. razreda Osnovne šole Cvetka Golarja za svojo risbico Zgodba o nastanku grba mesta Škofja Loka (drgnjenka- frotaž + tuš).

Podeljene so bile tudi nagrade za spodbudo mladim ustvarjalcem, med katerimi je to nagrado prejela Žana Pintarič iz 3. razreda Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič za svojo risbico Kočevarska pravljica o kači velikanki, ognju in stolpu (tempera).

Obema nagrajenkama iskreno čestitamo!