Domov » Okrogla miza Dediščina- naše bogastvo

Okrogla miza Dediščina- naše bogastvo

Datum dogodka:

Slovenski etnografski muzej in Center za razvoj Litija vas vljudno vabita na okroglo mizo Dediščina – naše bogastvo: Ohranjanje nesnovne kulturne dediščine na lokalni in nacionalni ravni Okroglo mizo organiziramo z željo po predstavitvi pomena ohranjanja nesnovne kulturne dediščine ter po izpostavitvi vloge nosilcev tovrstne dediščine, ki s svojim ustvarjanjem ter delovanjem skrbijo za prenos znanj na mlajše generacije. Poleg tega želimo občinam, ustanovam, društvom ter posameznim nosilcem dediščine predstaviti nesnovno dediščino kot priložnost za vključevanje v podjetništvo in turizem.
Na okrogli mizi bodo skupaj z vami izmenjali mnenja: dr. Janez Bogataj, etnolog dr. Vito Hazler, predstojnik Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani mag. Ksenija Kovačec Naglič, vodja Informacijsko dokumentacijskega centra za dediščino, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Adela Pukl, predstavnica Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine, Slovenski etnografski muzej Mija Bokal, vodja projekta Vrednotenje nesnovne kulturne dediščine na Centru za razvoj Litija Rupert Gole, župan občine Šentrupert Branka Bizjan, predsednica Društva rokodelcev Moravške doline Okroglo mizo bo vodila Mateja Ramovš. V okviru dogodka bo predstavljena publikacija Naše kulturno bogastvo, ki jo je pripravil Center za razvoj Litija v okviru evropskega projekta Vrednotenje nesnovne kulturne dediščine (Cultural Capital Counts). V publikaciji je predstavljena nesnovna dediščina območja Srce Slovenije. Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite do 7. maja 2012, na naslov mija.bokal@razvoj.si ali po telefonu 01 896 27 10. Veselimo se srečanja z vami! Aleksandra Gradišek, direktorica Center za razvoj Litija Dr. Bojana Rogelj Škafar, direktorica Slovenski etnografski muzej Vabilo