Domov » Odprtje razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo

Odprtje razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo

V Kristalni dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki je v petek 6. marca 2015, s pričetkom ob 19. uri, v sklopu dogodkov Dnevi Škofjeloškega pasijona, potekalo odprtje fotografske razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo.

Uvodnemu nagovoru mag. Aleksandra Igličarja je sledilo odkritje Loškega pasijonskega križa, o katerem je spregovoril njegov snovalec arhitekt in fotograf Zvone Pelko.

Novo številko periodične publikacije Pasijonski doneski je predstavil njen dosedanji urednik Alojzij Pavel Florjančič. Svoje misli o  letošnji uprizoritvi Škofjeloškega pasijona je predstavil tudi režiser Milan Golob. Temu je sledila uprizoritev prizora iz Škofjeloškega pasijona - "Štirje kontinenti".

O treh razstavah, ki so do konca meseca marca na ogled v Sokolskem domu je spregovorila Agata Pavlovec. Po predstavitvi je sledilo druženje v predverju Sokolskega doma.