Domov » Novinarska konferenca ob vpisu Škofjeloškega pasijona na Unescov Reprezentativni seznam, Škofja Loka, 8. 12. 2016

V četrtek 8. decembra 2016 je v prostorih Sokolskega doma v Škofji Loki potekala novinarska konferenca ob vpisu Škofjeloškega pasijona na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Udeleženci tiskovne konference. Foto: B. Rogelj Škafar, 2016. O prvem slovenskem vpisu na omenjeni seznam so spregovorili mag. Miha Ješe, župan Občine Škofja Loka, Magdalena Tovornik, vodja slovenske delegacije v Addis Abebi, udeleženci zasedanja mag. Jože Štukl, mag. Aleksander Igličar in Jernej Tavčar, ter Damjana Pečnik, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo, mag. Ksenija Kovačec Naglič, v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dediščino, in predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja, ki opravlja naloge koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, dr. Nena Židov in mag. Anja Jerin.