Domov » Niz izobraževalnih dogodkov o snemanju nesnovne kulturne dediščine po regionalnih muzejih Slovenije

Niz izobraževalnih dogodkov o snemanju nesnovne kulturne dediščine po regionalnih muzejih Slovenije

Slovenski etnografski muzej, Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine, bo v jesensko-zimsko-pomladnem času v sodelovanju s štirimi regionalnimi muzeji po Sloveniji izvedel štiri predstavitve dvojezične knjige Dokumentiranje in predstavljanje nesnovne kulturne dediščine s filmom. Urednica monografije in kustodinja za etnografski film v SEM Nadja Valentinčič Furlan bo na izobraževalnih dogodkih pokazala tudi različne primere filmov o nesnovni kulturni dediščini. Cilj je, da skupaj z nosilci nesnovne kulturne dediščine, etnologi, ljubitelji in lokalnimi snemalci razbiramo povezave in včasih tudi nasprotja med teorijo in prakso, ter med zahtevami Unesca in priporočili stroke.

Prvi tak dogodek napovedujemo v Posavskem muzeju Brežice, kjer so ga umestili v sklop prireditev Leto posavske nesnovne dediščine 2016 in 6. sejma rokodelskih znanj, po odprtju sejma in razstavnih vitrin Lončarstvo na Krškem polju in Sodarstvo v Posavju.

VABILO

Naslednje predstavitve bodo proti koncu leta v Prekmurju in na Gorenjskem ter spomladi na Primorskem.

Nadja Valentinčič Furlan