Domov » Napovedujemo razstavo Pustna dediščina Slovenije

Napovedujemo razstavo Pustna dediščina Slovenije

Napovedujemo razstavo Pustna dediščina Slovenije Slovenski etnografski muzej pripravlja razstavo slovenskih pustnih šeg in skupin, ki so kot nosilke slovenske pustne dediščine vpisane ali so v postopku vpisa v Register žive kulturne dediščine. Odprtje razstave bo 22. marca 2012 v SEM. Razstava bo na ogled do 6. maja 2012. Razstava je nastala ob istočasnem gostovanju mednarodne razstave Pust, kralj Evrope II: Zimska maskiranja za boljšo rodovitnost v evropskem etnografskem kontekstu. Predstavljene bodo pustne šege in pustni liki iz Italije, Slovenije, Baskije, Poljske in Romunije. Razstavo bomo razširili s fotografijami pustovanj iz Hrvaške, Makedonije, Bolgarije, Francije in Italije. Več si lahko preberete tukaj.