Domov » Ministrstvo za kulturo predlaga razglasitev Vuzemskih plesov in iger v Metliki za nesnovno dediščino državnega pomena

Vuzemski plesi in igre v Metliki. Foto: Gal Kušar, 2011.

Ministrstvo za kulturo je na predlog Koordinatorja varstva nesnovne dediščine pripravilo predlog Odloka o razglasitvi Vuzemskih plesov in iger v Metliki za nesnovno dediščino državnega pomena.

Vuzemske plese in igre v Metliki razglašamo za nesnovno dediščino državnega pomena zato, da se poveča zavedanje o njihovem pomenu na lokalni, regionalni in državni ravni, da se povečata njihova prepoznavnost in javna dostopnost ter da se spodbudi ohranjanje teh plesov in iger.

Rok za posredovanje pripomb je 6. november 2017 preko portala e-demokracija oziroma na elektronski naslov gp.mk(at)gov.si.

Javna obravnava predloga Odloka bo v Belokranjskem muzeju v Metliki, 7. novembra 2017 ob 17. uri.