Domov » Medeno na Visokem, 28. avgust 2016

Medeno na Visokem, 28. avgust 2016

V nedeljo 28. avgusta 2016 se je na Visokem pri Poljanah nad Škofjo Loko med 10. in 19. uro pred Tavčarjevim dvorcem odvil bogat program rokodelskega dogodka na temo medu - Medeno na Visokem, ki so se ga udeležili tudi predstavniki Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine. Dogodek je v sklopu Slovenskega rokodelskega festivala 2016, ki poteka pod okriljem Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, organiziral Rokodelski center DUO Škofja Loka (RA Sora).

Poleg pohoda po okoliški čebelarski poti so organizatorji obiskovalcem ponudili vpogled v znanje čebelarjenja, ki so ga predstavili poznavalci te dejavnosti. Poleg njih so svoje znanje na dogodku predstavili številni rokodelci, ki so sodelovali tudi na ustvarjalnih delavnicah za odrasle in najmlajše.

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate spodaj.

Stojnice na dogodku Medeno na Visokem. Foto: M. Špiček, 2016. Izdelovalec dražgoških kruhkov. Foto: M. Špiček, 2016. Poslikane panjske končnice. Foto: M. Špiček, 2016. Prodaja domačih mil na stojnici. Foto: M. Špiček, 2016. Poslikani panjski končnici. Foto: M. Špiček, 2016. Med izpod Blegoša. Foto: M. Špiček, 2016.

Prodaja medu. Foto: M. Špiček, 2016. Stojnice na dogodku Medeno na Visokem. Foto: M. Špiček, 2016. Predstavnik Čebelarskega društva Škofja Loka. Foto: M. Špiček, 2016.

Med in čebele. Foto: M. Špiček, 2016.