Domov » Konec leta 2015 so v dveh publikacijah izšli članki na temo nesnovne kulturne dediščine v Sloveniji

Konec leta 2015 so v dveh publikacijah izšli članki na temo nesnovne kulturne dediščine v Sloveniji

V Etnologu 2015 je objavljeno poročilo o delu Koordinatorja v letu 2014 (str. 255 – 261) ter kratka predstavitev v letu 2014 izdane publikacije Promocija nesnovne kulturne dediščine: Ob 10. obletnici Unescove Konvencije (str. 342 – 343). Prav tako je na kratko predstavljena razstava Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož (str. 268 – 269), ki je bila med septembrom 2014 in februarjem 2015 na ogled v upravni hiši Slovenskega etnografskega muzeja.

V zadnji številki Glasnika Slovenskega etnološkega društva je objavljeno poročilo s konference o nesnovni kulturni dediščini Sharing Cultures 2015 (str. 137 – 138), ki je v mesecu septembru 2015 potekala v mestu Lagos na Portugalskem.