Domov » Javna obravnava osnutkov Odlokov o razglasitvi živih mojstrovin državnega pomena v Tolminu

Javna obravnava osnutkov Odlokov o razglasitvi živih mojstrovin državnega pomena v Tolminu

Dne, 14. 2. 2014 ob 18. uri, je v Tolminskem muzeju potekala javna obravnava osnutka Odloka o razglasitvi Cerkljanske laufarije za živo mojstrovino državnega pomena in osnutka Odloka o razglasitvi Drežniškega in Ravenskega pusta za živo mojstrovino državnega pomena.

Uvodnemu pozdravu direktorice Tolminskega muzeja Damjane Fortunat Černilogar, je sledila predstavitev Cerkljanske laufarije, o kateri je spregovorila direktorica Mestnega muzeja Idrija, Ivana Leskovec. Orisu razvoja Cerkljanske laufarije in njenih nosilcev skozi čas je sledil pogovor Karle Kofol s predstavniki Drežniškega in Ravenskega pusta. Skozi pogovor smo se seznanili s pomenom te nesnovne kulturne dediščine za njene nosilce v prostoru, kjer je že dolgo prisotna.

Javne obravnave so se udeležili številni obiskovalci, ki so se v prijetnem vzdušju seznanili s pustno nesnovno kulturno dediščino.

Spodaj je zbranih nekaj utrinkov z dogodka.