Domov » Gregorjevo v Tržiču 2014

Gregorjevo v Tržiču 2014

Predstavniki Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine smo se na predvečer sv. Gregorja, 11. 3. 2014, udeležili praznovanja gregorjevega v Tržiču. Kratkemu kulturnemu programu, ki je potekal v atriju občine Tržič, je sledil sprevod udeležencev skozi staro mestno jedro Tržiča do obrežja Tržiške Bistrice. Tam so otroci, ki so sami izdelali gregorčke (barčice sv. Gregorja), te spustili v vodo in s tem obeležili prihod pomladi.

Nekaj utrinkov z dogodka najdete spodaj.

Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014. Praznovanje gregorjevega v Tržiču. Foto: Anja Jerin, 2014.