Domov » Gostovanje razstave Pust krivih ust, Washington, ZDA, 13. maj 2017

Gostovanje razstave Pust krivih ust, Washington, ZDA, 13. maj 2017

Od 13. maja 2017 v prostorih slovenskega veleposlaništva v Washingtonu gostuje fotografska razstava Pust Krivih ust: Pustna dediščina Slovenije, ki jo je pripravil Slovenski etnografski muzej kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in Slovenskim muzejem in arhivi v Clevelandu.

Gre za gostujočo razstavo o pustni dediščini v Sloveniji, ki je bila v letu 2016 razstavljena v Lutkovnem gledališču Ljubljana, letos pa je na ogled med slovenskimi izseljenci v Ameriki - sprva je gostovala v Slovenskem muzeju in arhivih v Clevelandu, sedaj je na ogled v prostorih slovenskega veleposlaništva v Washingtonu. Na razstavi so s fotografijami in opisi predstavljene enote pustne dediščine, ki so vpisane v Register nesnovne kulturne dediščine.