Domov » Gostovanje razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije, Univerzitetna knjižnica v Bratislavi, 6. – 27. 4. 2017

V četrtek 6. aprila 2017 ob 18. uri je v Univerzitetni knjižnici v Bratislavi potekalo odprtje razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije avtoric Nene Židov in Anje Jerin.

Postavljanje razstave. Foto: J. Rus, 2017. Postavljanje razstave. Foto: J. Rus, 2017. Postavljanje razstave. Foto: J. Rus, 2017.

Fotografsko razstavo, dopolnjeno z aktualnimi predmeti in filmi o nesnovni kulturni dediščini, ki je vpisana v slovenski Register nesnovne kulturne dediščine, je pripravil Slovenski etnografski muzej, ki od leta 2011 opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine.

Razstavo so s pozdravnimi nagovori odprle direktorica Univerzitetne knjižnice v Bratislavi ga. Silvia Stasselova, slovenska veleposlanica v Bratislavi ga. Bernarda Gradišnik in direktorica Slovenskega etnografskega muzeja ga. Tanja Roženbergar. O vsebini sta na kratko spregovorili avtorici razstave Nena Židov in Anja Jerin.

Nagovor direktorice Univerzitetne knjižnice v Bratislavi Silvie Stasselove. Foto: J. Rus, 2017. Nagovor slovenske veleposlanice v Bratislavi Bernarde Gradišnik. Foto: J. Rus, 2017. Nagovor direktorice SEM Tanje Roženbergar. Foto: J. Rus, 2017.

Skupinska fotografija. Foto: J. Rus, 2017.

Na odprtju razstave. Foto: J. Rus, 2017. Na odprtju razstave. Foto: J. Rus, 2017. Na odprtju razstave. Foto: J. Rus, 2017.

Razstava je na ogled v razstavni dvorani Univerzitetne knjižnice v Bratislavi (Michalska 1, Bratislava) med 6. in 27. aprilom 2017.

Pogled v razstavni prostor. Foto: J. Rus, 2017. Pogled v razstavni prostor. Foto: J. Rus, 2017. Pogled v razstavni prostor. Foto: J. Rus, 2017.

VABILO

PLAKAT RAZSTAVE