Domov » Gostovanje razstav Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož in Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo v Škofji Loki

Odprtje razstave, na kateri so predstavljeni izdelki do konca meseca septembra 2014 v Register žive kulturne dediščine vpisanih nosilcev enote Izdelovanje papirnatih rož in muzejski predmeti Slovenskega etnografskega muzeja in Loškega muzeja, ki pričajo o tej nesnovni kulturni dediščini, bo v četrtek 5. 3. 2015 ob 19. uri v Groharjevi galeriji v Škofji Loki.

Razstavo Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož sta pripravila Slovenski etnografski muzej, zanj Bojana Rogelj Škafar, in Loški muzej Škofja Loka, zanj Jana Mlakar.

Razstava bo na ogled do 29. 3. 2015.

Razstava s fotografijami prikazuje do konca meseca septembra 2014 v Register žive kulturne dediščine vpisane enote nesnovne kulturne dediščine. Na ogled bo v sklopu letošnje uprizoritve Škofjeloškega pasijona, ki je tudi ena od enot, ki so v Registru.

Odprtje razstave bo 6. 3. 2015 ob 19. uri v Mali galeriji Občine Škofja Loka.

Razstavo Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo je pripravil Slovenski etnografski muzej, zanj Bojana Rogelj Škafar, v sodelovanju s Skupino za pasijon.