Domov » Film o poprtniku v velikolaških krajih in Dobrepolju

Film o poprtniku v velikolaških krajih in Dobrepolju

Film: Poprtnik v velikolaških krajih in dobrepolju Film: Poprtnik v velikolaških krajih in Dobrepolju Na spletni strani Zavoda Parnas lahko naročite 15-minutni dokumentarni film o poprtniku v velikolaških krajih in Dobrepolju. Film je bil prvič prikazan na predpremieri na Trubarjevi domačiji 3.12.2013 (v sklopu prireditev Ta veseli dan kulture in organizaciji Javnega zavoda Trubarjevi kraji), premiera je bila v  petek, 13.12.2013, ob 19h v Jakličevem domu na Vidmu. Film prikazuje različne gospodinje pri pripravi poprtnika, božičnega kruha, ki je na mizah predvsem ob prazniku svetih treh kraljev. Priprava poprtnikov je  bila v Register žive kulturne dediščine vpisana 28.5.2013.

Zahvala za sodelovanje Slovenskemu etnografskemu muzeju Slovenski etnografski muzej je za svoje sodelovanje pri nastanku filma s strani Zavoda Parnas prejel zahvalo za sodelovanje.