Domov » Delavnica Papirnata roža, Belokranjski muzej Metlika, 20. 9. 2014

Delavnica Papirnata roža, Belokranjski muzej Metlika, 20. 9. 2014

Datum dogodka:

Belokranjski muzej Metlika vas v soboto, 20. 9. 2014 ob 10. uri, vabi na brezplačno delavnico z naslovom Papirnata roža. Delavnico bosta vodili mojstrica obrti in muzejska svetovalka v Belokranjskem muzeju Anita Matkovič in kustosinja pedagoginja Alenka Misja.

Več o dogodku si lahko preberete v priponki.

Foto: Anja Jerin, 2014. Izdelovanje papirnatih rož je veščina oblikovanja različnih vrst papirja v dovršeno izdelane predmete, ki posnemajo naravno podobo rož in rastlinja in se uporabljajo ob različnih priložnostih, največkrat povezanih z obredi prehoda in praznovanji.

Enota Izdelovanje papirnatih rož je bila v Register žive kulturne dediščine vpisana v aprilu 2012. V Registru žive kulturne dediščine je trenutno evidentiranih 8 nosilcev enote.