Domov » Aktivnosti koordinatorja » TEREN: Čipkarski festival Ljubljana, 3. 10. 2020

TEREN: Čipkarski festival Ljubljana, 3. 10. 2020

Logo
V soboto 3. oktobra 2020 sva predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine Anja Jerin in Nena Židov, v mestnem središču Ljubljane dokumentirali letošnji Čipkarski festival Ljubljana, ki je potekal med 3. in 4. oktobrom 2020 na več lokacijah po mestnem središču.
Na sprehodu skozi mesto je bilo mogoče dokumentirati razstave čipkarskih izdelkov klekljaric in klekljarjev v izložbah lokalov, stojnice s klekljarskimi materiali, pripomočki, literaturo in vzorci za klekljanje so bile postavljene v atriju Srednje šole za oblikovanje in fotografijo in v Mestnem muzeju, prav tako je bilo izvedeno skupinsko klekljanje na ulicah in trgih stare Ljubljane.
V Mestnem muzeju Ljubljana je bila na ogled razstava avtorice Mojce Ferle z naslovom Stari vzorci, nove čipke. Vzorci DOZ Ljubljana. V atriju Mestne hiše pa si je bilo mogoče ogledati razstavo mask s čipkami. Po mestu so potekali vodeni tematski ogledi po sledeh ljubljanske čipkarske dediščine v izvedbi Kluba profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije.