Domov » Aktivnosti koordinatorja » SEM / Koordinator izdal posodobljen komplet kartic za osnovnošolce

SEM / Koordinator izdal posodobljen komplet kartic za osnovnošolce

Slovenski etnografski muzej, ki opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, je v teh dneh izdal posodobljeno različico kompleta UČNIH KARTIC ZA OSNOVNOŠOLCE.

Od prejšnje izdaje novembra 2021 je bilo kompletu dodanih 6 novih kartic in sedaj obsega kar 102 enoti nesnovne kulturne dediščine, ki so bile do konca marca 2022 vpisane v Register nesnovne kulturne dediščine.

Učne kartice so prilagojene učencem 4. in 5. razreda in s kratkimi opisi predstavljajo nesnovno kulturno dediščino Slovenije. Na otrokom prijazen način razlagajo zvrsti dediščine, geografsko in statistično regijo,  zanimivosti ali naloge.

-------------

Pozivamo vse osnovne šole, ki želijo prejeti nov brezplačen komplet kartic, da nam pišejo na nesnovna@etno-muzej.si. Komplete kartic bo mogoče dvigniti na recepciji upravne hiše Slovenskega etnografskega muzeja na Metelkovi 2 v Ljubljani v delovnem času.  

Vsi ostali si svoj komplet lahko zagotovite z nakupom v muzejski Trgovini SEM (tor – ned: 10.00 – 18.00, čet do 20.00). Več informacij na trgovina@etno-muzej.si.

Komplet učnih kartic