Domov » 9. letno srečanje strokovnjakov za nesnovno kulturno dediščino JV Evrope, Benetke, 18. - 19. 6. 2015

Med 18. in 19. junijem 2015 je v Benetkah potekalo 9. letno srečanje strokovnjakov za nesnovno kulturno dediščino JV Evrope na temo "Intangible cultural heritage and the diversity of cultural expressions: synergies and coordination between UNESCO 2003 and 2005 Conventions".

Kot predstavnica Slovenije se je srečanja udeležila predstavnica Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine mag. Adela Pukl, ki je udeležencem srečanja predstavila delovanje slovenskega Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine v preteklem letu, ter enote povezane s prehrano, ki so vpisane v nacionalni Register žive kulturne dediščine Slovenije.

Video konferenca s Susanne Schnuttgen, predstavnico Unesca v Parizu, Benetke, 2015. Foto: Adela Pukl. Razstava Behind Food Sustainability v Unesco palači v Benetkah, 2015. Foto: Adela Pukl.