Domov » 60. Pohod po Poti ob žici, 7. maj 2016

60. Pohod po Poti ob žici, 7. maj 2016

V tednu pred začetkom prireditve Pohod po Poti ob žici smo predstavniki Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine dokumentirali tri razstave, ki so bile v počastitev 60. Pohoda po Poti ob žici na ogled na različnih lokacijah v Ljubljani.

V atriju Mestnega muzeja Ljubljana smo si ogledali razstavo Ljubljana v obroču bodeče žice (1942 – 1945). Razstava je na ogled do 22. maja 2016.

Na Stritarjevi ulici je  v Galeriji Kresija do 15. maja 2016 razstava v počastitev 60. pohoda ob žici, avtorja Tomaža Alaufa z naslovom Strast, imenovana pohod.

Na Krakovskem nasipu pa si je do 16. maja 2016 mogoče ogledati razstavo fotografij z naslovom Pot spominov in tovarištva.

Predstavniki Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine smo se v soboto 7. maja 2016 udeležili  Pohoda po poti ob žici, ki od leta 1957 poteka po trasi med 2. svetovno vojno okupirane Ljubljane. Pohod po Poti ob žici bil kot 50. enota 3. maja 2016 vpisan tudi v Register žive kulturne dediščine.

Nekaj utrinkov s 60. pohoda po poti okupirane Ljubljane si lahko ogledate spodaj.

Foto: Anja Jerin, 2016. Foto: Anja Jerin, 2016. Foto: Anja Jerin, 2016. Foto: Anja Jerin, 2016. Foto: Anja Jerin, 2016. Foto: Anja Jerin, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016. Foto: Gregor Ilaš, 2016.