Domov » 4. Turnir Slovenskega etnografskega muzeja v igri pandolo, Športni park Tabor, 20. avgust 2016

4. Turnir Slovenskega etnografskega muzeja v igri pandolo, Športni park Tabor, 20. avgust 2016

V soboto 20. avgusta 2016 je v Športnem parku Tabor na pobudo Zveze društev igre pandolo Slovenije in v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem, Koordinatorjem nesnovne kulturne dediščine, potekal že 4. Turnir Slovenskega etnografskega muzeja v igri pandolo, ki je letos že drugič štel za točke državnega prvenstva v tej igri. Turnirja se je udeležilo devet ekip pandolašev.

Predstavitev ekip. Foto: J. Rus, 2016. Predstavitev sodelujočih ekip na Športnem igrišču Tabor. Foto: J. Rus, 2016. Skupinska fotografija. Foto: J. Rus, 2016.

Več informacij o poteku turnirna najdete na spletni strani Zveze društev igre pandolo Slovenije.

Pandolo je tradicionalna istrska družabna in športna igra. Dve ekipi s po tremi igralci tekmujeta v osvajanju ozemlja. Ošiljeno leseno paličico (pandolo) skušata z leseno palico (maco) odbiti čim dlje od začetne točke (baze) v označeno igrišče.

Igra pandolo je bila v Register nesnovne dediščine vpisana marca 2013.

Nekaj utrinkov s sobotnega dogajanja najdete na spodnjih fotografijah.

Prijava ekip na Turnir SEM. Foto: A. Jerin, 2016. Ekipa najmlajših udeležencev turnirja - King Capra. Foto: A. Jerin, 2016. Ogrevanje tekmovalca. Foto: A. Jerin, 2016.

Prijava ekip na Turnir SEM. Foto: A. Jerin, 2016.

Medalje za zmagovalno ekipo. Foto: A. Jerin, 2016. Začetek turnirja. Foto: A. Jerin, 2016.

Igralci pandola na igrišču Športnega društva Tabor. Foto: A. Jerin, 2016. Igralci pandola na igrišču Športnega društva Tabor. Foto: A. Jerin, 2016.Igralci pandola na igrišču Športnega društva Tabor. Foto: A. Jerin, 2016.

Igralci pandola na igrišču Športnega društva Tabor. Foto: A. Jerin, 2016.Igralci pandola na igrišču Športnega društva Tabor. Foto: A. Jerin, 2016.Igralci pandola na igrišču Športnega društva Tabor. Foto: A. Jerin, 2016.