Subscribe to RSS - Sporočila za javnost

Slovenski etnografski muzej

Sporočila za javnost

Na naši spletni strani so na voljo aktualna sporočila za javnost in vse novosti o dogajanju v muzeju za vaše bralce, gledalce in poslušalce. Prosimo, da se za vsa vprašanja, dodatna gradiva ali dogovor za intervju obrnete na Službo za komuniciranje.

Stalna razstava Plečnikova Lectarija
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 26. maj 2022 Slovenski etnografski muzej (SEM) v sredo, 1. junija 2022, ob 18.00 odpira stalno razstavo Plečnikova Lectarija . Razstava je...
Skupnost muzejev Slovenije vabi na tiskovno konferenco ob uvedbi znaka Psom prijazen muzej in Psom dostopen muzej.
Sveta družina pri delu_Selška delavnica_19. stoletje
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 11. maj 2022 Priložnostna razstava BARVITE PODOBE SVETIH NA STEKLU Slovenski etnografski muzej, 17. maj–3. julij 2022 Slovenski etnografski...
Vabilo
Sporočilo za javnost Ljubljana, 11. maj 2022 18. maj - 4. september 2022, Muzejska ploščad Metelkova (pred SEM) Slovenski državni muzeji vabimo na ogled skupne panojske razstave, ki smo jo že...
Razstava Trenutki v času
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 10. maj 2022 Mednarodni muzejski dan se letos posveča temi MOČ MUZEJEV Slovenski muzeji se pod okriljem ICOM Slovenija tudi letos...
Žale. Foto: Vekoslav Kramarič
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 22. april 2022 Fotografska razstava ZLATA DOBA PLEČNIKOVE ARHITEKTURE Slovenski etnografski muzej, 5. maj–18. september 2022 Slovenski...
dr. Berta Jereb
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 13. april 2022 Moj svet Razstava o življenju in delu prof. dr. Berte Jereb, dr. med., pionirke otroške onkologije in ustanoviteljice...
Vtisi 30
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 23. marec 2022 Razstava Vtisi 30, Spomini Slovenk in Slovencev po svetu na priznanje samostojne Slovenije , ki je bila v drugi polovici...
Nostalgija: igrače od včeraj iz zbirke Tatjane Bensa
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 24. februar 2022 Med 25. februarjem in 24. marcem 2022 je v Slovenskem etnografskem muzeju na ogled manjša osebna razstava Nostalgija:...
Liški pust. Foto: Miha Špiček, 2016
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 3. februar 2021 Slovenski etnografski muzej v torek, 8. februarja 2022 med 10.00 in 18.00 na široko odpira vrata s prostim vstopom in novo...
Razstavna hiša
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 25. januar 2022 V Slovenskem etnografskem muzeju leto 2022 posvečamo trem večjim projektom: stalni postavitvi Plečnikove Lectarije, občasni...
Jasna Kralj Pavlovec: jas (in) SEM
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 24. januar 2022 Med 21. januarjem in 30. marcem 2022 je v Slovenskem etnografskem muzeju na ogled manjša osebna razstava oblikovalke Jasne...
MI ZA MIZO: Od snovnega do simbolnega
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 22. december 2021 V Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) bo od srede, 22. decembra 2021 naprej na ogled razstava MI ZA MIZO: Od snovnega do...
SEM za 3. december - Ta veseli dan kulture
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 1. december 2021 Slovenski etnografski muzej bo v petek, 3. decembra 2021 na Ta veseli dan kulture imel praznični dan odprtih vrat s...
Ljudska umetnost med domom in svetom: Zbirki SEM in ljudske umetnosti NSK skupine IRWIN
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 12. oktober 2021 Slovenski etnografski muzej (SEM) v četrtek, 21. oktobra 2021, ob 19.00 odpira razstavo Ljudska umetnost med domom in...
Niko Kralj
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 21. september 2021 Slovenski etnografski muzej (SEM) v petek, 24. septembra 2021 ob 18.00 v parku pred Kavarno SEM odpira panojsko potujočo...
Saj grem samo mimo: Mozaik razglednic in prijateljstev Aleša Debeljaka
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 13. september 2021 V petek, 17. septembra 2021 ob 18.00 Slovenski etnografski muzej (SEM) odpira razstavo Saj grem samo mimo: Mozaik...
Letak
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 16. junij 2021 V sredo, 23. junija 2021, ob 12.00 Slovenski etnografski muzej na ploščadi pred muzejem odpira razstavo VTISI 30, Spomini...
Slikanje
Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej 7. junij 2021 V sredo, 9. junija 2021 Slovenski etnografski muzej prireja slikarski dogodek Slikarjeva fantazija: Sprevod nadnaravnih bitij ob izteku...
Ploščad SEM
Sporočilo za javnost Ljubljana, 17. maj 2021 V letu, ko obeležujemo 30 let samostojnosti Slovenije, so se slovenski državni muzeji ponovno povezali na panojski razstavi, letos pod naslovom Trenutki v...