Subscribe to RSS - Novice

Slovenski etnografski muzej

Novice

Kartica Plečnik 150
Skupna abonentska kartica Mestnega muzeja Ljubljana, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, Narodne in univerzitetne knjižnice, Plečnikove hiše, Slovenskega etnografskega muzeja in Turizma Ljubljana...
10.06.2022
Razstave, delavnice, rokodelski sejem, koncert, performans, programi za družine
Čupa
08.06.2022
Babčeva ribiška zbirka iz Nabrežine pri Trstu je ena redkih zbirk v Slovenskem etnografskem muzeju, ki se lahko pohvali kar s tremi filmi produkcije SEM. Film Spomini nabrežinskega ribiča portretira...
Čupa
31.05.2022
Kinodvor in Slovenski etnografski muzej se ob projekciji filma Luzzu v Kinodvoru povezujeta v skupni akciji z znižano ceno vstopnic in pri spoznavanju tradicionalnih plovil – malteškega luzzuja in...
Počitniški 3M 2022
27.05.2022
Program muzejev na Metelkovi
Primeri dobrih praks v trajnostnem čebelarstvu, video dogodka
24.05.2022
Slovenski etnografski muzej je ob 20. maju, Svetovnem dnevu čebel, v sodelovanju z Mednarodnim združenjem kmetijskih muzejev AIMA organiziral spletni dogodek na temo Primeri dobrih praks v...
Kolaž naslovnic
V majskem izboru prispelih knjig v Knjižnico SEM izpostavljamo naslednje: European forests - our cultural heritage (Pelhřimov, Prague: Nová tiskárna Pelhřimov, Institute of Ethnology of the Czech...
Laurita Peleniūtė
24.05.2022
V okviru podpornega programa 38. mednarodnega festivala Druga Godba bosta v torek, 24. 5. 2022 v Dvorani Upravne hiše SEM potekali dve vokalni delavnici. 17.00 LAURITA PELENIŪTĖ (UDU): Kako z ljudsko...
SEM, psom prijazen muzej
16.05.2022
Prostor za štirinožne prijatelje, kjer lahko počakajo na svoje lastnike, muzej zagotavlja v pritličju muzeja v za to namenjenem prostoru, kjer je mogoče povodec privezati, na voljo so tudi posodice s hrano ter vodo.
Skupnost muzejev Slovenije vabi na tiskovno konferenco ob uvedbi znaka Psom prijazen muzej in Psom dostopen muzej.
Fabianijeva muzejska trgovina
12.05.2022
Urejanje zbirke Fabianijeve muzejske trgovine v vasi Lokev na Krasu (12. – 14. julij 2022)
Naslovnice
Aprilski pregled novosti knjižnice je malce drugačen, saj je izbor knjig in novičko pripravila študentka - praktikantka Ajda Jensko. Erotizem (Založba/*cf. ,2022) je delo iz zbirke Rdeča, v kateri...
Razstava Trenutki v času
11.05.2022
SEM je ob Mednarodnem dnevu muzejev pripravil bogat program.
Etnologi
05.05.2022
Leta 2023 bo muzej praznoval stoletnico svojega obstoja, zato posvečamo osrednjo tematiko znanstvenih člankov tega letnika dojemanju in razumevanju fenomena časa.
Pripovedovanje
03.05.2022
SEM je zanimiv prostor za kakovostno skupno preživljanje prostega časa.
Nove učne kartice za osnovnošolce
22.04.2022
Slovenski etnografski muzej, ki opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, je v teh dneh izdal posodobljeno različico kompleta učnih kartic za osnovnošolce. Od...
22.04.2022
Unesco je 23. april razglasil za svetovni dan knjige in je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Slovenija je ena redkih držav, ki dan knjige...
13.04.2022
V prazničnem času bo SEM odprt po prilagojenem delovnem času: Nedelja, 17. april 2022, ZAPRTO (velika noč) 19.–30. april: običajen urnik Nedelja, 1. maj 2022, ZAPRTO (praznik dela)
Razstava Utrinki iz ukrajinskih učbenikov za 1. razred
13.04.2022
SEM se pridružuje pobudi Milana Zdravka Kovača, da po svojih močeh pomagamo otrokom iz Ukrajine. Ti bodo obiskovali slovenske šole, kjer svojih učbenikov nimajo, po vrnitvi v domovino pa bodo...
13.04.2022
Od 13. aprila dalje si bodo obiskovalci ob obisku gradu Štanjel lahko ogledali tudi interaktivni, izkustveni Muzej Nature 2000 z razstavo Narava in človek na Krasu. Razstava je zasnovana na način, da...