Slovenski etnografski muzej

Razstavna hiša
Kje 
Razstavna hiša
Kdaj 
nedelja, 7. november 2021 - 10:00
Trajanje 
8 ur
Cena 
Prost vstop!

Prva nedelja v mesecu, prost vstop


Vsako prvo nedeljo v mesecu vabimo obiskovalce na brezplačne oglede razstav Slovenskega etnografskega muzeja. Preživite dan v zakladnici kulture, sprehodite se po naših zbirkah in se naužijte dediščine.

Udeležite se lahko tudi dveh brezplačnih vodstev:

Ob 11.00 - vodstvo po razstavi Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta

Vabljeni na našo stalno razstavo o človeku in njegovem umeščanju v svet, po kateri vas bo popeljala kulturna mediatorka Brigita Rupnik. Z vami se bo pogovarjala o temah razstave, ki vas bodo vzpodbudila k iskanju vaših stališč in občutkov.


Ob 16.00 - vodstvo po razstavi Saj grem samo mimo: Mozaik razglednic in prijateljstev Aleša Debeljaka

Zbirka razglednic pesnika, esejista in vsestranskega misleca Aleša Debeljaka na razstavi v SEM odkriva snovne in nesnovne utrinke - pričevalno zapuščino z brezkončno sporočilnostjo o njegovem videnju življenja, sveta in odnosov z ljudmi. Vodil bo Bine Debeljak, avtor razstave.


Na ogled sta občasni razstavi SEM Ljudska umetnost med domom in svetom: Zbirki SEM in ljudske umetnosti NSK skupine IRWIN in La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, razstava Vtisi 30, osebni razstavi Moj jezik je jezik mozaika in Saj grem samo mimo: Mozaik razglednic in prijateljstev Aleša Debeljaka, stalni razstavi Med naravo in kulturo in Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta.


Vse dogodke bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19. Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev. PCT pogoj je potreben za vse obiskovalce, starejše od 15 let.

Dobrodošli!