Slovenski etnografski muzej

Bilo je spomladi: dokumentarni film Kanike Gupta
Kje 
Spletna stran SEM
Kdaj 
torek, 1. junij 2021 - 11:00
Trajanje 
1 ura
Kontakt 

Bilo je spomladi: dokumentarni film Kanike Gupta

Pridružite se nam na predpremieri filma! Udeležba je omejena na 30 ljudi.

Verjamemo, da živimo v najboljših časih, odkar obstaja človeštvo. Razlog za to so tehnologije, ki so nam na voljo. Pa je res tako? Živimo v dobi betona in cementa, v kateri sta svež zrak in voda dostopna le redkim na planetu. Večina ljudi, še posebej tisti, ki živijo v urbanih centrih, meni, da so privilegirani, a resnica je, da živimo v majhnih stanovanjih in v okoljih s pogosto zelo visoko stopnjo zvočnega onesnaženja ter onesnaženosti vode in zraka.

V zadnjem času smo priča porastu gradbenih aktivnosti po vsem svetu, ki vključujejo nebotičnike, nadvoze, stanovanja in jezove, vse za ceno krčenja gozdov in pogosto tudi izrinjanja skupnosti, ki so v teh gozdovih živeli tisočletja. Uničujoče spremembe so postale trend tudi v grajenih urbanih prostorih, kjer so ogrožena drevesa, nasadi in vrtovi v zameno za večnadstropne hiše, ki vrtov več ne potrebujejo. Ta film pripoveduje o eni izmed takšnih hiš, ki je ostala brez zelenih površin, ki sta jih nadomestila cement in beton. Na žalost je to realnost mnogih urbanih prostorov v današnji Indiji.

Po filmu bo možnost za vaša vprašanja. Diskusijo bo moderirala Tina Palaić, antropologinja in muzejska kustosinja ter nacionalna koordinatorka projekta Taking Care.

Spletni dogodek na platformi Zoom
Meeting ID: 939 9927 3052; Passcode: 505107
https://zoom.us/j/93999273052?pwd=OGF1eGFqTHQ4OXI0SmxvS0JKWnJtdz09
* Število udeležencev je omejeno na 30. Prosimo, da se registrirate na elektronski naslov tina.palaic@etno-muzej.si (navedite ime, s katerim se boste prijavili v Zoom).

Kanika Gupta