Slovenski etnografski muzej

Sveta družina pri delu / The Holy Family at work. Selška delavnica / The Selca workshop, 19. stoletje / 19th century. Foto / Photo: Blaž Verbič.
Kje 
Razstavna hiša
Kdaj 
torek, 17. maj 2022 - 11:00
Trajanje 
1 ura
International year of glass

Barvite podobe svetih na steklu

Slovenski etnografski muzej v mednarodnem letu stekla odpira priložnostno razstavo Barvite podobe svetih na steklu.

Razstavo bo v torek, 17. maja 2022, ob 11.00, odprla prof. dr. Irena Lazar, dekanja Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem. Odprtju bo sledila predstavitev slik na steklo dr. Bojane Rogelj Škafar, kustosinje zbirk za ljudsko umetnost v SEM.

Razstava predstavlja izbor slik na steklo iz muzejske zbirke SEM, ki trenutno obsega 632 predmetov. Izbor je pričevalen z vidika provenience in motivike slik, dopolnjevale ga bodo predloge za slikanje na steklo.

Na ogled do 3. julija 2022.  

Generalna skupščina Združenih narodov  je 18. maja 2021 na pobudo Mednarodne komisije za steklo (ICG), ICOM-Glass in Community of Glass Associations (CGA) leto 2022 razglasila za Mednarodno leto stekla. Med več kot 1100 podporniki pobude iz 74 držav je tudi Slovenija, ki se mu pridružuje s projektom Po stekleni poti, v okviru katerega muzeji predstavljamo izbrane steklene predmete iz svojih zbirk.