Slovenski etnografski muzej

Slovenski film o pustu v muzeju v Binchu
Datum objave 
18. marec 2024
Kaj 
Blog

Simpozij Karnevali in evolucija v Binchu

V belgijskem karnevalskem mestu Binche je 15. in 16. marca potekal mednarodni simpozij z naslovom Karnevali in evolucija.

V mednarodnem muzeju karnevalov in mask Binche (Musée du Carnaval et du Masque) so se kustosi SEM udeležili simpozija, si ogledali muzej in njihove razstave. Na posebno željo so si ogledali muzejske depoje, kjer hranijo maske slovenskih tradicionalnih pustnih likov (hrušiški škoromati, kurent, cerkljanski laufarji, …).

V soboto popoldan so se udeležili sprevoda portugalskih Caretosov, tradicionalne pustne skupine, njihova zimska praznovanja so vpisana na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Foto: Anja Jerin, Adela Pukl, Miha Špiček, Blaž Verbič

Sodelavci iz SEM v belgijskem Binchu na mednarodnem simpoziju z naslovom Karnevali in evolucija.Mag. Adela Pukl, kustosinja za duhovno kulturo v SEM, med predstavitvijo Slovenskega etnografskega muzeja.Portugalskih Caretosi, tradicionalna pustna skupina, katere zimska praznovanja so vpisana na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.Sprevod Portugalskih Caretosov, tradicionalne pustne skupine, katere zimska praznovanja so vpisana na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.