Slovenski etnografski muzej

Razstava z naslovom Mi smo nesnovna dediščina v Parizu. Foto: Mathilde Crochet UNESCO
Datum objave 
27. marec 2024

Razstava z naslovom Mi smo nesnovna dediščina v Parizu

Na sedežu Unesca v Parizu je do aprila na ogled razstava z naslovom We are Living Heritage (Mi smo nesnovna dediščina), posvečena 20. obletnici Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine, ki smo jo obeleževali lani.

Na razstavi elementov nesnovne kulturne dediščine, ki odražajo bogastvo nesnovne kulturne dediščine s celega sveta, je z dvema fotografijama je zastopana tudi nesnovna kulturna dediščina Slovenije: čebelarstvo in tradicije reje licipancev. Nominacija Čebelarstvo, način življenja in multinacionalna nominacija Tradicije reje lipicancev sta bili na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva vpisani decembra 2022. Čebelarstvo je predstavljeno s fotografijo Blaža Verbiča iz Slovenskega etnografskega muzeja, tradicije reje lipicancev pa s fotografijo tujega avtorja Martina Kleibla.

Razstava z naslovom Mi smo nesnovna dediščina v Parizu. Foto: Gašper Hrastelj, 2024Razstava z naslovom Mi smo nesnovna dediščina v Parizu. Foto: Mathilde Crochet UNESCORazstava z naslovom Mi smo nesnovna dediščina v Parizu. Foto: Gašper Hrastelj, 2024