Slovenski etnografski muzej

Pred razstavno hišo SEM
What 
Open day
Where 
Exhibition building
When 
Sunday, 6. June 2021 - 10:00
Duration 
8 hours
Price 
Prost vstop!

Prva nedelja v mesecu, prost vstop

Vsako prvo nedeljo v mesecu vabimo obiskovalce na brezplačne oglede razstav Slovenskega etnografskega muzeja. Preživite dan v zakladnici kulture, sprehodite se po naših zbirkah in se naužijte kulture.

Na ogled sta občasni razstavi SEM La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju in Bosi. Obuti. Sezuti., potujoča razstava Japonske fundacije Sprevod nadnaravnih bitij yōkai iz Japonske, osebna razstava Moj jezik je jezik mozaika, stalni razstavi Med naravo in kulturo in Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta ter stalna postavitev obrtniške zbirke Lectarstvo je krajcarkšeft: Krbavčičeva svečarska in medičarska delavnica in trgovina iz Ljubljane. Na ploščadi SEM pa se na skupni panojski razstavi Trenutki v času predstavljajo slovenski državni muzeji s svojimi pridobitvami, razstavami ali dogodki v zadnjih tridesetih letih od osamosvojitve Slovenije.

Brezplačni vodeni ogledi:

  • 11.00: Bosi. Obuti. Sezuti, vodi kulturna mediatorka Brigita Rupnik
  • 16.00: Moj jezik je jezik mozaika, vodi avtor razstave Aljaž Vidrajz

Število oseb na vodstvih je omejeno. Prijave so obvezne po elektronski pošti blagajna@etno-muzej.si ali po telefonu 01 / 300 87 45 (10.00-18.00).

Dobrodošli!