Domov » Aktivnosti koordinatorja » Udeležba predstavnice Koordinatorja na srečanju partnerjev projekta Vrednotenje bogastva nesnovne kulturne dediščine za lokalni trajnostni razvoj v regijah Srednje Evrope (ARTISTIC)

21. in 22. januarja 2019 je v Gradcu (AUT) potekalo srečanje partnerjev v projektu Vrednotenje bogastva nesnovne kulturne dediščine za lokalni trajnostni razvoj v regijah Srednje Evrope (ARTISTIC). Namenjeno je bilo predvsem usklajevanju projektnih aktivnosti, katere temeljijo na izboru in evidentiranju nesnovne kulturne dediščine v osmih partnerskih državah. Mag. Adela Pukl je na srečanju predstavila prispevek The Unesco Convention for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage and it‘s implementation in Slovenia, kjer je predstavila osnovne pojme in razumevanje Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine ter način implementacije te konvencije v Sloveniji. Za SEM kot Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine so tovrstna srečanja izredno pomembna, saj pridemo v stik s strokovnjaki z različnih področij, ki intenzivno delajo na terenu z ljudmi, ki so po Unescovi konvenciji eden od ključnih elementov za ohranjanje nesnovne dediščine. Tako pride do izmenjave mnenj, izkušenj in znanj, ki nam pomagajo izboljšati naše delo v Sloveniji.

Več o projektu:

Utrinek s srečanja. Foto: A. Pukl, 2019