Domov » Aktivnosti koordinatorja » TEREN: Čipkarski festival v Ljubljani, 1. in 2. september 2018

TEREN: Čipkarski festival v Ljubljani, 1. in 2. september 2018

Med 1. in 2. septembrom 2018 je v prostorih Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani potekal Čipkarski festival Ljubljana.

Čipkarski festival Ljubljana 2018. Foto: A. Jerin, 2018 Čipkarski festival je potekal ponovno po petdesetih letih in je združil klekljarice iz različnih krajev. V prostorih Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana so bili na ogled številni izdelki klekljaric in društev iz cele Slovenije, na festivalu je bilo mogoče kupiti pripomočke in materiale za klekljanje. Za ljubitelje klekljanja so bile organizirane delavnice, v Mestnem muzeju Ljubljana pa je Mojca Ferle 1. septembra spregovorila o čipkarskem festivalu v Ljubljani, ki je potekal leta 1961. Dogajanje na Čipkarskem festivalu je dokumentirala predstavnica Koordinatorja Anja Jerin.

PROGRAM